Ατομική Ψυχοθεραπεία

Η ατομική ψυχοθεραπεία είναι μία δυναμική διαδικασία. Πρόκειται για τη συνεργασία δύο ατόμων, του Ψυχοθεραπευτή και του θεραπευόμενου. Κατά τη διαδικασία αυτή, ο θεραπευόμενος έχει την ευκαιρία να μοιραστεί τα συναισθήματά του, τους προβληματισμούς του, τους φόβους του ακόμα και τις πιο κρυφές σκέψεις του σε έναν ειδικό, ο οποίος είναι πρόθυμος να τον ακούσει, να τον κατανοήσει και να τον αποδεχθεί δίχως όρους.

Σε αυτή τη συνεργασία συμφωνούν και οι δύο πλευρές (μέσω του θεραπευτικού συμβολαίου) να συνεργαστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, προκειμένου να βρεθούν τα αίτια των τωρινών προβλημάτων του ενδιαφερόμενου, και να προταθούν τρόποι επίλυσής τους. Ο μακροπρόθεσμος στόχος της ψυχοθεραπείας, είναι να ανακαλύψει το άτομο τις πηγές, που του απορροφούν τη ζωτική του ενέργεια στο παρόν ή αλλιώς τις ρίζες των προβλημάτων του, να ξαναβρεί την εσωτερική του δύναμη και να γίνει πιο ανθεκτικό στις δυσκολίες της ζωής.

Η συνεργασία αυτή πραγματοποιείται μέσα σε ένα πλαίσιο ασφάλειας, εμπιστοσύνης και αποδοχής. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, δημιουργείται σταδιακά μία θεραπευτική σχέση, κατά την οποία ο Ψυχοθεραπευτής δεσμεύεται να κατανοεί το θεραπευόμενο, να τον αποδέχεται δίχως όρους και να φροντίζει να δουλεύει γι αυτόν, πάντα με στόχο το δικό του καλό και όφελος.Η ατομική ψυχοθεραπεία έχει ως στόχο να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά τις εξής δυσκολίες:

 • Κατάθλιψη
 • Κρίσεις πανικού
 • Φοβίες
 • Προβλήματα στις διαπροσωπικές σας σχέσεις(προσωπικές, οικογενειακές, εργασιακές)
 • Αναβλητικότητα και έλλειψη διεκδικητικής συμπεριφοράς
 • Χαμηλή αυτοεκτίμηση
 • Διαχείριση άγχους
 • Προβλήματα διατροφής
 • Οποιαδήποτε κατάσταση δυσκολεύει την καθημερινότητά σας


Μέσω της ατομικής ψυχοθεραπείας μπορείτε:

 1. Να αυξήσετε την αυτογνωσία σας: Να αποκτήσετε, δηλαδή, μεγαλύτερη γνώση για τη συμπεριφορά σας, τις στάσεις σας, τις πεποιθήσεις σας
 2. Να σας φέρει σε επαφή με τον πραγματικό συναισθηματικό σας κόσμο
 3. Να φέρει στο φως μνήμες, γεγονότα και συναισθήματα του παρελθόντος, που έχουν απωθηθεί κι έχουν δημιουργήσει πιθανές δυσλειτουργίες στο παρόν
 4. Να βελτιώσετε την επικοινωνία και τις σχέσεις σας με τους Σημαντικούς Άλλους της ζωής σας
 5. Να ανακαλύψετε την εσωτερική σας δύναμη
 6. Να βγάλετε στην επιφάνεια τις ικανότητες και τα ταλέντα σας, που ίσως έχουν κρυφτεί και ξεχαστεί επί σειρά ετών.


  Η ψυχοθεραπεία είναι μία δυναμική διαδικασία, που χρειάζεται αρκετό χρόνο αλλά και δέσμευση από τη μεριά του θεραπευτή και του θεραπευόμενου, προκειμένου να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ο χρόνος της Ψυχοθεραπείας διαφέρει από άτομο σε άτομο. Εξαρτάται από το αίτημα, τις ανάγκες αλλά και την προσωπικότητα κάθε ατόμου.

  Σε περίπτωση που θελήσετε να κλείσετε ένα ραντεβού μαζί μου μπορείτε να με καλέσετε στα τηλέφωνα επικοινωνίας, να μου στείλετε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ή να συμπληρώσετε την φόρμα επικοινωνίας. Η πρώτη συνεδρία είναι αναγνωριστική και είναι δωρεάν.