Με Αγάπη και μεράκι από το 1936

 Από το 1936 η οικογένεια μας ασχολείται με τον θαυμαστό κόσμο της μέλισσας, ένα κόσμο υπόδειγμα κοινωνίας με λειτουργική τελειότητα.

 Με αγάπη και μεράκι συλλέγουμε τα μελισσοκομικά προϊόντα με τους παραδοσιακούς τρόπους ώστε το μέλι μας να είναι θρεπτικό και αγνό με πλούσια βελούδινη γεύση, ο βασιλικός πολτός μας η πλουσιότερη τροφή της φύσης και η γύρη μας ένα εξαιρετικό φυσικό προϊόν με τονωτικές ιδιότητες.

 Μεταφέρουμε τα μελίσσια μας σε όλη την Ελλάδα αναζητώντας τις καλύτερες δυνατές συνθήκες ώστε να συλλέγουμε αγνά προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας.

 Η συνεχείς μετακίνηση βοηθάει τις μέλισσες να βρίσκουν νέκταρ όλες τις εποχές του χρόνου ώστε να το μεταφέρουν στις κυψέλες και να το μετατρέπουν σε μέλι άριστης ποιότητας καθώς ο φυσικός πλούτος της χώρας μας είναι αστείρευτος και τα προϊόντα που παράγονται είναι ποιοτικός ανώτερα.

 Τα προϊόντα μας αποστέλλονται σε όλη την Ελλάδα και τα τελευταία χρόνια ξεκινήσαμε αποστολές σε χώρες του εξωτερικού προσπαθώντας να γνωρίσουν και έξω από την χώρα μας την ασυναγώνιστη ποιότητα του Αγνού Ελληνικού Μελιού και των υπόλοιπων προϊόντων της μελισσοκομίας .Είμαστε σίγουροι για την εξαιρετική ποιότητα των προϊόντων μας και σκοπός μας είναι αφού τα δοκιμάσετε να μείνετε απόλυτα ικανοποιημένοι, καθώς για εμάς η καλύτερη διαφήμιση είναι η επιβράβευση των πελατών μας.

Τέστ γνησιότητας μελιού

 Στο εμπόριο κάποιοι, εκμεταλλεύονται την μεγάλη ζήτηση μελιού και πωλούν διάφορα σκευάσματα με γλυκαντικές ουσίες που τα βαφτίζουν μέλι. Επειδή κανείς μας δεν έχει την δυνατότητα να κάνει χημική ανάλυση την στιγμή της αγοράς και ούτε πρόκειται να ξαναδεί τον πλανόδιο για να του το επιστρέψει και να τον καταγγείλει στην αρμόδια υπηρεσία, υπάρχει μια πρακτική και ένας απλός τρόπος ανίχνευσης νοθείας του μελιού. Βέβαια για να είναι κανείς σίγουρος για το τι αγοράζει, η λύση είναι η αγορά επώνυμου μελιού ή μελιού με ετικέτα από μελισσοκόμο της περιοχής μας που γνωρίζουμε και τον εμπιστευόμαστε.

 Σύμφωνα με οδηγία του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO). Αυτού του είδους οι έλεγχοι βασίζονται σε μη εργαστηριακές, δηλαδή στη γεύση, στο ιξώδες (δηλαδή στην ρευστότητα. Το νοθευμένο μέλι είναι λιγότερο πυκνό και έχει αρκετή υγρασία) και στη διάλυσή του σε κρύο νερό.

 Αν μια σταγόνα μελιού βουτηγμένη σε κρύο νερό παραμένει συγκρατημένη και δε διαλυθεί αμέσως, τότε το πιθανότερο είναι να πρόκειται για καθαρό μέλι.

 Αυτό μπορεί να παρατηρηθεί καλύτερα κοιτάζοντας προς το φως. Αν οι άκρες της σταγόνας αρχίζουν να ανοίγουν κατά τη βύθιση στο νερό, τότε το μέλι πολύ πιθανό να έχει νοθευτεί με ουσίες με αρκετή υγρασία.

  • Tο καθαρό μέλι χύνεται στον πυθμένα χωρίς να διαλύεται εύκολα
  • Mέλι αναμειγμένο με 70% σιρόπι ζάχαρης

 Δε χύνεται όπως το μέλι και δημιουργεί αναταραχή και θόλωση σχεδόν στιγμιαία, ειδικά όταν ρίχνουμε μεγάλη ποσότητα και ανακινούμε ελαφρά το νερό. Το σιρόπι εναποθέτεται ανομοιόμορφα στον πάτο.δ) σε σκέτο σιρόπι ζάχαρης, η θόλωση είναι ακόμα πιο έντονη και δεν υπάρχει εμφανής εναπόθεση στον πάτο.Σε κάθε περίπτωση πάντως αν υπάρχει ένα ύποπτο μέλι, ειδικά όταν πρόκειται για μεγάλες ποσότητες (που σημαίνει μεγάλο κόστος) θα πρέπει να μένει χωριστά από άλλα μέλια μέχρι να γίνουν ακριβή τεστ σε κάποιο εργαστήριο ποιοτικού ελέγχου και χημικών αναλύσεων, με γνώσεις στα μελισσοκομικά προϊόντα.

  • Προσοχή λοιπόν στο τι πληρώνουμε και τι παίρνουμε.
  • Και να ξέρετε πως το Ελληνικό μέλι είναι το καλύτερο!

Σχόλια πελατών